donderdag 19 maart 2009

BIBLIO7 presenteert de B van Humor: de perstekst


BIBLIO7, de bibliotheekwerking van het intergemeentelijk cultureel samenwerkingverband CO7, gaat op zoek naar foto’s met een hoog glim- of schaterlach-gehalte. Vanaf april 2009 kunnen de grappigste fotografen in de BIBLIO7-regio (Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke) tonen dat ze … euh … grappig zijn. Voorjaar 2009 staat bij BIBLIO7 in het teken van de gulle lach. Onder de noemer ‘de B van Humor’ willen de bibs uw hersenen kietelen met humor in beeld, geluid en literatuur. Wat heeft BIBLIO7 voor u in petto?

FotowedstrijdVanaf midden april kunt u deelnemen aan een fotowedstrijd, waarbij BIBLIO7 op zoek gaat naar grappige en originele foto’s. Wat is het thema? Niet nonkel Jules zonder gebit of een vreemd ski-accident, maar een titel/cover van een boek, cd/elpee, dvd… staan centraal. Neem een kijkje in je boeken- en/of cd-kast of beter nog, in je plaatselijke bibliotheek, en zoek een titel of omslag/cover die u op uiterst grappige manier in ‘een beeld’ kan gieten. Maak die foto en bezorg hem op onderstaand adres tegen uiterlijk 31 mei 2009. Let op, we verwachten absoluut niet enkel inzendingen van ervaren fotografen, maar ook u, die de occasionele vakantiekiek of lichtjes gênante familiefoto neemt, bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. Misschien vind je wat inspiratie bij websites al flickr.com of sleeveface.com. De drie beste foto’s worden beloond met prijzen ter waarde van 200, 100 of 50 euro. Uit de beste inzendingen wordt bovendien een rondreizende tentoonstelling samengesteld die in de deelnemende bibliotheken zal worden opgesteld!

Literaire avond met Joke van Leeuwen, Filip Haeyaert (aka Ygor) en Cordelia
Maar da’s bijlange nog niet alles! De prijsuitreiking van deze fotowedstrijd gebeurt op vrijdag 12 juni door niemand minder dan Joke van Leeuwen, (jeugd)auteur en stadsdichter van Antwerpen, maar vooral ook een kluchtige madam. Op die avond komt Joke van Leeuwen in de bibliotheek van Wijtschate (Heuvelland) ‘een voordracht’ geven. Verwacht geen droge lezing met veel te moeilijke woorden en geeuwmomenten, maar een bruisend optreden doorspekt met tonnen humor, poëzie en muziek. Naast Joke van Leeuwen, willen we de misschien wel grappigste Westhoeker ook zijn ding laten doen. Niemand minder dan Filip Haeyaert (winnaar Humo’s Comedy Cup, ontelbare cabaretprijzen en meer recent te zien als de Poperingse schlemiel Ygor in de Comedy Casino Cup) zal de lichtjes geschifte maar heel grappige stoorzender van de avond zijn.

Ten slotte vormt 12 juni ook de opening van de tentoonstelling rond het figuurtje Cordelia van striptekenares Ilah. Cordelia is dagelijks te lezen in de krant, waar ze geen taboes schuwt en telkens op een heel amusante en ontwapenende manier een kijk geeft op relaties, leven en werk. Haar tekenares Ilah gooide recent nog hoge ogen tijdens het voorbije stripfestival in Angoulême en is de leading lady van de Vlaamse strip. Deze tentoonstelling is daarna nog een maand in de bibliotheek van Wijtschate te bezichtigen en gaat daarna de boer op in de verschillende BIBLIO7 bibliotheken.
Noteer deze vrijdagavond dus alvast in uw splinternieuwe agenda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten